Hur svårt skall det va!?

Vi möter framgångsrika profiler inom säljvärlden!
Genom att inspireras av andra stärks och utvecklas vi i vårt eget arbete.
Varje vecka följer vi med en av Sveriges vassaste säljare, säljcoacher och andra
intressanta profiler inom säljbranschen, där vi får ta del av hans/hennes framgångssaga.
Vill du vara Veckans Profil eller tipsa oss om en inspirerande profil?
Maila en kort presentation till vp@salesnetwork.se

#tävlingsinriktad #påläst #kundorienterad

Namn: Mattias Frediner
Ålder: 29 år
Bor: Harplinge
Familj: Fru och 2 döttrar som är 3år och 10 månader
Intressen: Umgås med familjen och cykling

Arbetsgivare: AB Bilopalen i Falkenberg
Yrkesroll: Transport- & Företagssäljare
SalesWord: Hur svårt skall det va!?

Arbetat med: Allt från rekonditionerare till försäljning av reservdelar, gräsklippare, fyrhjulingar och nu bilar.

Dina arbetsuppgifter idag: Uppsökande försäljning till företag på fältet samt hallförsäljning.

Vad är de viktigaste ingredienserna i din arbetsdag?

En blandning av att ha roligt och bruka allvar. Har man roligt och trivs med det man gör så presterar man bra med. En viktig del, tycker jag, är att man i bilen på väg till jobbet försöker göra en liten planering av vad man ska göra under dagen.

Vilka är dina styrkor som säljare?

Att jag vill ha fullständig koll på mina produkter så att jag inte kommer i en situation där kunden kan mer om produkten än jag. Anser mig vara duktig på att lyssna och fråga efter kundens behov och önskningar och presenterar en lösning som uppfyller detta. Jag är också väldigt tävlingsinriktad och tävlar med mig själv hela tiden.

Hur har du utvecklats som säljare under din karriär?

Jag har lärt mig att man skall börja med att känna av kunden. Om han/hon vill ha en säljare som är mycket framåt och gå på mer eller om de är mer återhållsamma och ta det lugnt framåt. Jag har med andra ord blivit bättre på att anpassa min säljstil efter kundens behov.

Hur bemöter du invändningar?

Lyssnar och gör kunden delaktig i diskussionen och vinklar in dem åt mitt förslag.
Tekniken är att kunden känner att de har fått som de vill men det är ungefär samma som jag har pratat om tidigare.
Om du hamnar i en säljsvacka, hur tar du dig upp igen då?

Jag börjar puscha mig själv.
Man får prova att ändra taktik för att komma närmare kunderna samt ut och jaga kunderna på fältet för där träffar man mer folk. Viktigt att då ha med attraktiva erbjudanden som lockar folk in till hallen.
Hur hämtar du inspiration samt vad gör du för att ständig bli bättre på det du gör?

Umgås med familjen samt tar cykelturer. Jag är noga med att hela tiden hålla mig uppdaterad på produkterna. Kan man produkterna kan man övertyga kunderna. Varje vecka sätter jag upp ett veckomål, som jag sedan bryter ner i dagsmål, för att hela tiden kunna utmana mig själv att utvecklas och komma länge.

Vad är nästa steg, vad är dina målsättningar, vad gör du om 5 år?

Det är en mycket svår fråga att svara på för som det ser ut idag så är jag väldigt nöjd med min arbetssituation. Jag har varierade arbetsuppgifter som kräver både ansvarstagande och en förmåga att ständigt utvecklas. Min förhoppning är att jag fortfarande känner ett driv efter att få gå till jobbet och att jag fortfarande känner att jag utvecklas och får möta nya utmaningar.

Vilka är dina vassaste tips för att bli en framgångsrik säljare?

Tävla med dig själv. Ha som mål att vara den duktigaste och mest kunnigaste säljaren inom ditt område på din ort.
Vad gör dig glad i ditt jobb?

Det som gör mig glad är när man lyckas bygga ihop en lösning som passar kunden och när man lyckas komma i hamn med det.

Profilarkiv

Fler framgångsrika säljprofiler hittar du här