so what, now what

Vi möter framgångsrika profiler inom säljvärlden!
Genom att inspireras av andra stärks och utvecklas vi i vårt eget arbete.
Varje vecka följer vi med en av Sveriges vassaste säljare, säljcoacher och andra
intressanta profiler inom säljbranschen, där vi får ta del av hans/hennes framgångssaga.
Vill du vara Veckans Profil eller tipsa oss om en inspirerande profil?
Maila en kort presentation till vp@salesnetwork.se

#alltidnåtpågång #lyckasmeddetomöjliga #modig

Namn: Magdalena Åkesson
Ålder: 34 år
Bor: I Halmstad, halva tiden i Stockholm
Familj: Min fina dotter Ebba 4 år
Intressen: Resa till udda ställen i världen, fotografera, köra motorcykel, spela piano, kreativa projekt av alla de slag, historia och kultur, dansa

Arbetsgivare: Vattenfall AB
Yrkesroll: Avdelningschef på Vattenfall stab
SalesWord: So what, now what (klaga inte, lägg energi på att komma med lösningen)

Arbetat med: Medicinteknik och inom kärnkraft. Projektledning av stora resurstunga projekt och strategiskt viktiga projekt, Ledning av större program som säkerhetslyft med ett 50 tal projekt under programmet, anläggningsägare med ansvar för flera miljarder i investeringar och kontrakt, chef inom driften på Ringhals

Dina arbetsuppgifter idag: Har personal i Stockholm, Göteborg och Paris. Sätter strategisk inriktning och mål för Vattenfalls kärnkraft och vattenkrafts verksamhet. Hålla balansen mellan ägarens, samhällets, politikernas och myndigheternas krav. En viktig del i att driva och utveckla koncernen Vattenfall och har en mängd ansvarsområden inom det.

Vad är de viktigaste ingredienserna i din arbetsdag?

Möte med människor av alla slag i samtal. Består också mycket av problemlösning av alla slag, just nu på hög nivå med regeringen och myndigheter iblandade. Man måste vara kreativ när man ska påverka en opinion eller lista ut hur energiläget kommer att se ut om 40 år. När man väl har goda idéer består dagarna mycket av att övertyga och sälja in idéerna på alla nivåer i företaget. Speciellt i en stabsroll så är det extra viktigt att lyhört förankra varje steg och skaffa sig rätt beslut på vägen. Ditt budskap är inte värt någonting om du inte har anpassat det till den som ska lyssna.
Vilka är dina styrkor som ledare?

Jag har ingen prestige, är lyhörd för omgivningen och mina medarbetare. Förstår när det är viktigt att stå på barrikaden och när det är viktigt att stötta medarbetaren som står på barrikaden.
En ledare slutar aldrig utvecklas utan är formbar för det man lär sig varje dag. Jag reflekterar mycket kring vad som händer och hur det jag är och gör som ledare påverkar, på så sätt lär jag mig varje dag och för varje människa jag möter om mig själv.

Hur har du utvecklats under din karriär?

Oj, jag skulle säga att jag inte ens kommer ihåg hur man var för ett halvår sedan. Jag har haft en karriär i snabb takt utan att någonsin ha en ambition att göra karriär. Ibland har det gått väldigt fort och man har fått lära sig under tiden man gör jobbet, men det är ofta den bästa skolan.
Jag har helt klart en större trygghet och tålamod nu i allt jag gör än tidigare. Svårigheterna har utvecklat mig mest. Tar man sig igenom dem så har det hänt grejer och jag hade inte varit där jag är idag utan de motgångarna och svårigheterna. Nu är man starkare och modigare än någonsin, så modig att man kan stå för när man är svag och behöver hjälp, vilket är lika viktigt.

Vilka egenskaper värdesätter du högst hos dina medarbetare?

Humor och förmåga att prestigelöst kunna tänka utanför den box man för tillfället befinner sig i. Ärlighet är också något som ligger i topp på listan. Utan en ärlig relation så utvecklas man inte.
Vilka är de viktigaste egenskaperna vid en nyrekrytering?

Jag går väldigt mycket på magkänsla. Jag letar profiler inte exakta utbildningar även om en viss grund är viktigt. Profilen ska passa för uppgiften och rollen i det läge den är i nu. En lugn och stabil analytiker är helt fel val i en föränderlig värld som kräver en profil som lätt kan byta fot. Profilen ska också passa i teamet, där är det viktiga med blandningen av personligheter, kön, bakgrund osv. Genom blandning så kompletterar man varandra inom teamet.
Vad tror du är receptet för ett framgångsrikt team?

Balanserad sammansättning av individer och förståelse för varandras styrkor och svagheter så blir förväntningarna därefter. Högt i tak, respekt och samarbete är hörnstenar som man inte kan kompromissa med och det är mitt jobb som ledare att ge dem förutsättningar för det och samtidigt markera om någon inte följer det.

Vad är nästa steg, vad är dina målsättningar, vad gör du om 5 år?

Ingen aning, har aldrig haft en plan och kommer troligtvis aldrig ha det heller. Det blir ändå aldrig som man tänkt sig. Det jag gör nu hade jag aldrig kunnat drömma om för 5 år sedan, eller ens för 1 år sedan.

Vilka är dina vassaste tips för att bli en framgångsrik ledare?

Va alltid dig själv, essensen av dig själv. Hitta den tryggheten och du kommer att skina oavsett vilken uppgift du har. Tänk inte så mycket på nästa steg utan fokusera där du är just nu och du kommer bli upptäckt.
Vad gör dig glad i ditt jobb?

När vi samlas kring en uppgift som vi tror på, blir ett tillfälligt team i uppgifter, skrattar och lär känna varandra ännu bättre och sedan lyckas för att ta oss an nästa uppgift i ett nytt team. Varje dag tar vi oss fram med ett leende på läpparna och firar delsegrar.

Profilarkiv

Fler framgångsrika säljprofiler hittar du här