Värde & Hållbarhet

Vi möter framgångsrika profiler inom säljvärlden!
Genom att inspireras av andra stärks och utvecklas vi i vårt eget arbete.
Varje vecka följer vi med en av Sveriges vassaste säljare, säljcoacher och andra
intressanta profiler inom säljbranschen, där vi får ta del av hans/hennes framgångssaga.
Vill du vara, eller tipsa oss om en person till Veckans Profil?
Maila en kort presentation och en bild till vp@salesnetwork.se

#älskarmittjobb #världensbästakunder #familj

Namn: Kjell Tennfors
Ålder: 34 år
Bor: Halmstad
Familj: Sambo Lisa, barnen Freja & Zeke
Intressen: Spendera tid med familjen och vänner. Träna. Åka utför.


Arbetsgivare:
Norrmejerier Ekonomisk Förening
Yrkesroll:
Fältsäljare mot DvH
SalesWord: Värde & Hållbarhet

Bakgrund: Jag startade min säljkarriär på golvet i en Cykelbutik och efter det som resande säljare med butiksinredd lastbil.

Dina arbetsuppgifter idag: Presentera och sälja in nyheter och utöka sortiment i butik. Sälja in kampanjer och klipp.

Vilka är dina styrkor som säljare?

Det vet bara mina kunder. Men jag försöker vara ödmjuk och aldrig tro att jag vet mer än mina kunder om deras affärer.

Hur bemöter du invändningar?

Jag håller mig påläst. Ser till att jag kan mina produkter och konkurrenternas. Sen ska man inte stånga sig blodig på något som inte vill gå vägen. Om en kund verkligen inte vill prova just det förslaget för det verkar orimligt, då provar du det på en annan kund först och sen tar du glatt med försäljningen från den andra kunden som referens.

Hur tar du hand om befintliga kunder?

Försöker ge alla den service och tid de behöver. Ger konkreta förslag om förändringar eller förbättringar efter mina åsikter om ex hyllorna. Försöker ständigt göra uppföljningar för att hålla koll på försäljningen i butiken på “mina” varumärken.

Vilken tror du är den vanligaste nybörjarfällan?

Att man är överambitiös. Tror att många går ut jättetaggade för att nå sin budget & möta företagets förväntningar så man glömmer lyssna på kunden. Risken är då att kunden inte känner sig hörd och du får inget med dig. Lyssnar man på kunden så finnar man ofta information som man kan använda och i slutändan sälja något. Det är alltid bättre än inget.

Om du hamnar i en säljsvacka, hur tar du dig upp igen då?

Jag bokar och gör besök hos kunder som står mig närmast. När man då får några enkla ordrar med sig (stora som små) så skapar jag direkt känslan hur kul det är att sälja och då kommer drivet automatiskt!

Hur har du utvecklats som säljare under din karriär? 

Från butik till rent provisionsbaserad lön till där jag är idag har gett mig insikt i många olika branscher. Det gemensamma är att komma ihåg är att det är DU/JAG som ÄR varumärket. Oavsett om kunderna vet vad jag heter eller bara vet att jag är Norrmejerier och känner positivt att jag kommer för att besöka dom, då känner jag att jag har lyckats. Då är allt möjligt.

Vad är nästa steg, vad är dina målsättningar, vad gör du om 5 år?

Jag jobbar fortfarande med försäljning om fem år. Men jag vill förstås utvecklas ännu mer och nå längre/högre.

Vilka är dina vassaste tips för att bli en framgångsrik säljare?

Ha roligt, och låt dina kunder se det. Le och var glad. Hitta gemensamma nämnare med din inköpare och bygg på det, med några kommer det ta längre tid men för långsiktiga affärer går det inte stressa fram relationer.

Vad gör dig glad i ditt jobb?

Att få jobba med människor. Jag har som tur är bara bra och trevliga inköpare som ger mig massa energi!

Profilarkiv

Fler framgångsrika säljprofiler hittar du här