Life has two rules: #1 Never quit, #2 Always remember rule #1

Vi möter framgångsrika profiler inom säljvärlden!
Genom att inspireras av andra stärks och utvecklas vi i vårt eget arbete.
Varje vecka följer vi med en av Sveriges vassaste säljare, säljcoacher och andra
intressanta profiler inom säljbranschen, där vi får ta del av hans/hennes framgångssaga.
Vill du vara, eller tipsa oss om en person till Veckans Profil?
Maila en kort presentation och en bild till vp@salesnetwork.se

#älskarlivet #älskarattvinna #älskarattvarabäst

Namn: Kim Wigforss
Ålder: 29 år
Bor: Lidingö
Familj: Mamma i Stockholm, pappa i Älvkarleby och storebror med två barn i Stockholm.
Intressen: Träna, sjunga, resa och umgås med familj och vänner.

Arbetsgivare: Closers AB
Yrkesroll: Sales Recruitment Advisor
SalesWord: Life has two rules: #1 Never quit, #2 Always remember rule #1.

Arbetat med: Servitris, konferensansvarig, mötesbokare, värdinna, account manager, reseledare/guide, projektledare

Jobbar idag med: Rekrytering och försäljning
Vilka är dina styrkor som säljare?

Som person har jag enormt mycket energi och är extremt målinriktad. Jag är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna med ett starkt inre driv, men framförallt har jag viljan och motivationen att vara bäst på det jag gör vilket alltid får mig att jobba hårdare, att sträva efter att utvecklas till det bättre samt att aldrig ge upp. Jag ser möjligheter och hittar lösningar istället för problem. Allt blir vad man gör det till och det är bara du själv som kan påverka resultatet.

Hur bemöter du invändningar?

Det gäller att alltid lyssna på vad kunden har att säga, jag har blivit skolad in i tankesättet att kunden alltid har rätt. Det gäller att lyssna till kundens önskemål och bemöta det på ett sätt som får kunden att känna sig hörd och sedd. Jag bryr mig om mina kunder och vill alltid att de ska vara nöjda och därför ser jag alltid till att hitta lösningar på ett eller annat sätt.

Om du hamnar i en säljsvacka, hur tar du dig upp igen då?

Allt handlar om att ha rätt mindset. Det är bara du själv som kan påverka dina resultat. Om jag känner att jag inte är i toppform och behöver ladda om batterierna brukar jag gå till gymmet och köra ett stenhårt pass, ändra inställning och tänka positivt. Sakta men säkert är man tillbaka på banan och levererar ännu bättre. Varje dag är en ny dag med nya möjligheter så make the most of it.

Vilka är dina bästa tips för att bli en framgångsrik säljare?

Att aldrig ge upp, jobba hårt och lita på dig själv och din egen kompetens. Med rätt driv och rätt inställning kan man komma hur långt som helst. Sedan är det extremt viktigt att lyssna på kunden, lär känna och förstå kunden, hitta deras pain points och anpassa ditt sälj utifrån varje kunds behov. Var orädd och våga gå på avslut.

Vad är viktigast att tänka på som kandidat när man söker nästa steg i karriären?

Mitt första tips är att välja nästa jobb med omsorg och inte hoppa på första bästa, för det blir inte bra för någon i längden. Bra är att se över vad man gjort, vad man är bra på och framförallt vad man vill göra och i vilken typ av arbetsmiljö man trivs. Sedan skulle jag rekommendera att träffa flera olika arbetsgivare innan man gör sitt slutgiltiga val. I slutändan handlar det om att gå på magkänslan, lita på vad som känns mest rätt för en själv. Generella tips inför ett möte är att komma dit påläst om både bolaget och tjänsten och visa att man vill samt varför man vill det.

Vad är de främsta egenskaperna som arbetsgivare tittar på när de tar in nya säljare?

Det varierar från kund till kund, samt beroende på vilken typ av tjänst det är som ska tillsättas. Överlag ser man mycket till personligheten, om man har drivet, viljan och engagemanget. Ytterligare skulle jag säga att det är viktigt med positivitet, energi och rätt inställning men samtidigt är det viktigt att visa på tidigare erfarenhet inom den bransch man söker jobb för samt att man har lätt för att lära sig och förstå nya saker.

Vilka egenskaper särskiljer de riktigt vassa säljarna?

Allt handlar om inställning. Med rätt inställning kan man komma hur långt som helst enligt mig. En riktigt vass säljare har oftast en mycket hög lägstanivå och är någon som alltid levererar. Det är en person med en grym vinnarmentalitet, någon som aldrig ger sig och en person som hellre överpresterar än nöjer sig.

Vilka är de starkaste tipsen du kan ge läsarna för att ta sig hela vägen till en intervju?

Idag anser jag att det är viktigt att ha en välgjord och utförlig LinkedIn-profil samtidigt som man bör ha ett uppdaterat CV. Sedan skulle jag säga att man bör ta bort irrelevanta anställningar från långt tillbaka i tiden. Att du jobbat extra i en kiosk under sommarlovet -97 kanske inte är så relevant för den tjänst du söker. Att tänka på också i sitt CV är att ha sin senaste anställning överst samt ha med en kort arbetsbeskrivning för respektive anställning.

Vad gör dig glad i ditt jobb?

Förutom att jag har de bästa kollegorna man kan tänka sig så blir jag som gladast och mår som bäst när jag känner att jag kan hjälpa någon att hitta ett nytt jobb. På samma sätt är känslan av att hitta rätt kandidater till mina kunder en fantastisk adrenalinkick.

Profilarkiv

Fler framgångsrika säljprofiler hittar du här