Do what u love

Vi möter framgångsrika profiler inom säljvärlden!
Genom att inspireras av andra stärks och utvecklas vi i vårt eget arbete.
Varje vecka följer vi med en av Sveriges vassaste säljare, säljcoacher och andra
intressanta profiler inom säljbranschen, där vi får ta del av hans/hennes framgångssaga.
Vill du vara, eller tipsa oss om en person till Veckans Profil?
Maila en kort presentation och en bild till vp@salesnetwork.se

#carpediem #rättmentalinställning #stolthet

Namn: Jenny Noord
Ålder: 32 år
Bor: Åled, Halmstad
Familj: Man och två barn
Intressen: Att få vara med familjen, gärna ute i skogen med en fikakorg. Inredning, mat och goda viner. Spelkvällar med härliga vänner och sporter som går fort. Jag tränar även min dotter och hennes kompisar i fotboll.


Arbetsgivare: Hydab Scandinavia AB
Yrkesroll: Säljare
SalesWord: Do what u love

Arbetat med: Min resa har bestått av en blandad kompott, bilvårdare, trädgårdsarbetare, kock, servitris, bartender och butiksbiträde för att nämna några. Vid ett vägskäl i mitt liv spontansökte jag en tjänst som säljare och fick det. Där började min säljkarriär. Jag har jobbat som säljare i nio år.

Jobbar idag med: Jag är anställd som säljare och det är min främsta arbetsuppgift. Men eftersom det är ett litet familjeföretag så får jag en inblick i det mesta. Ingen dag är den andre lik. Precis så jag vill ha det. Den dagen jag inte lär mig något nytt, den dagen är det dags att gå vidare.

Vad är de viktigaste ingredienserna i din vardag?

Att ha en bra balans mellan privatlivet och arbetslivet. Rutiner. Utan rutiner överlever jag inte. Hela livet förändrades när jag fick barn. Man har inte bara sig själv att tänka på längre. Så det krävs planering för att underlätta så det rullar på. Jag måste ibland påminna mig själv om att ta det lugnt också. Och glömmer jag det så blir jag oftast påmind av min man eller mina vänner. Den bästa starten på dagen är såklart en ”enkel” lämning på dagis. Sedan sätter jag mig i bilen och rattar ut från parkeringen och vrider upp volymen på stereon på max. Och såklart kaffe.

Vilka är dina styrkor som säljare?

Min största styrka är nog att jag alltid är mig själv. Jag är duktig på att lyssna på kunden och få honom att lyssna på mig. Jag har lätt för att skapa nya relationer. Faktumet och klyschan att ingenting är omöjligt inspirerar mig väldigt mycket.

Om du hamnar i en säljsvacka, hur tar du dig upp igen?

Svackor har vi alla. Bara dumt att inte erkänna det. Det gäller bara att kunna hantera dem och hitta en balans. Min första försäljningschef lärde mig en bra grej som jag tagit med mig. Den använder jag mig av ibland. Men tyvärr alldeles för sällan. Tänk dig att du cyklar upp för ett berg. Det blir jobbigare och jobbigare ju högre upp du kommer. Helt plötsligt orkar du inte mer. Du lägger dig ner i diket och ger upp. Nu har du två val. Antingen ligger du kvar eller så reser du dig upp, hoppar upp på cykeln och fortsätter trampa uppför. Tillslut når du toppen och då går det snabbt nerför igen. Enkelt. Jag jobbar också med R.M.I. Rätt Mental Inställning.

Hur tar du kalla samtal?

Jag ringer uppifrån och ner på listan med företag. Inga förutfattade meningar. Vid varje Nej jag får så påminner jag mig själv om att jag kommer ett steg närmre Ja. Bara att komma förbi växeltelefonisten är en konst. Kalla samtal kräver gott humör. ”Tio knack, ett tack”.

Hur bemöter du invändningar?

På mitt andra säljjobb fick vi lära oss ”säljhjulet”. Den principen är rätt bra och mitt säljsamtal grundar sig på det. På det viset försöker jag undvika invändningar. Sen kommer det ändå alltid frågor efter det men då tolkar jag de som köpsignaler och går mot avslut. Jag pratar också mycket om produktens E.F.I. Egenskap Fördel Innebörd.

Hur tar du hand om befintliga kunder?

Jag skapar en relation med kunden som jag sedan vårdar på olika sätt. Det kan räcka med ett kort samtal för att höra att allt är bra. Eller ett mail om jag vet att de brukar ha fullt upp. En del föredrar ett personligt möte lite oftare än andra. Det gäller att läsa av kunderna, anteckna och vara påläst.

Hur lång tid tog det innan du kände dig säker i din roll som säljare?

Själva säljrollen har jag alltid känt mig trygg i. Men så är det mycket annat runt omkring som kan påverka fast man försöker att låta bli att påverkas. Som chefen, kollegor, nya arbetsuppgifter, förändringar helt enkelt. Startsträckan har därför varierat lite på de olika arbetsplatser jag varit på.

Vilka är dina vassaste tips för att bli en framgångsrik säljare?

Det du vill lyckas med måste du träna på för att bli riktigt bra och då ingår det att misslyckas, tillåt dig själv att göra det. Sätt upp mål och delmål. Ge aldrig upp. Var stolt och våga säga att du är grym på det du gör.

Vad gör dig glad i ditt jobb?

När jag avslutar ett samtal eller möte och känner att jag har gett allt jag har och kan. Det behöver faktiskt inte sluta med en affär.

Profilarkiv

Fler framgångsrika säljprofiler hittar du här