Ingen utmaning är för stor!

Vi möter framgångsrika profiler inom säljvärlden!
Genom att inspireras av andra stärks och utvecklas vi i vårt eget arbete.
Varje vecka följer vi med en av Sveriges vassaste säljare, säljcoacher och andra
intressanta profiler inom säljbranschen, där vi får ta del av hans/hennes framgångssaga.
Vill du vara Veckans Profil eller tipsa oss om en inspirerande profil?
Maila en kort presentation till vp@salesnetwork.se

#utåtriktad #modig #överträffaförväntningar

Namn: Hannah Schaffler
Ålder: 19 år
Bor: Varberg
Familj: Mamma, pappa, bror och loppan (katt)
Intressen: Jag umgås gärna med vänner och älskar att resa runt i världen. Det finns inget bättre än att ligga på en alldeles för varm solstol i värmen tillsammans med en god vän och en paraplydrink i handen.

Arbetsgivare: Vincents husbil och husvagn
Yrkesroll: Säljare
SalesWord: Ingen utmaning är för stor

Arbetat med: Jag har tidigare arbetat i en matbutik men insåg ganska snabbt att det inte var mitt kall då jag blev exalterad av merförsälja en köttbit och lite potatisgratäng. Efter det började jag sälja motorcykelkläder och efter att jag övertalat min första kund att köpa en vattentät skinnjacka när han i själva verket åkte därifrån med en icke regnavstötande tygjacka insåg jag att sälj var min grej. Mitt första säljjobb var när jag var 8 år och sålde små motorcykelminiatyrer på en mässa i Varbergs sparbankshall.

Dina arbetsuppgifter idag: Idag jobbar jag med att sälja husbilar och har gjort det sedan augusti förra året. Det började med att jag var värdinna men efter att jag sålde mitt första objekt efter 3 dagar blev intresset större och idag har jag sålt ca 100 husbilar.

Vad är det viktigaste ingredienserna i din vardag?

Motivation. Det absolut viktigaste i min vardag är att jag bevisar mig själv och överträffar folks förväntningar, det är mitt bränsle och anledningen till att jag älskar mitt jobb. Eftersom jag är ung och tjej så är och har min utgångspunkt alltid startat i motvind. För varje kund som kommer in genom dörren måste jag alltid bevisa mig själv. Jag måste bevisa min kunskap, min pålitlighet och min talang. Det bästa som finns är när någon ger mig den där första blicken som säger ”Varför jobbar du här” eller ”Vart finns en säljare jag kan prata med” och de går ifrån affären efter att jag hittat rätt objekt för just dem, som ofta landar på över en halv miljon kronor.

Vad är dina styrkor som säljare?

Jag är duktig på att få kunder till att känna sig speciella. I den branschen som jag jobbar i är känslorna allt. Människor handlar utav människor som de gillar och jag jobbar hårt för att få en personlig kontakt med mina kunder. I väldigt många fall slutar affärerna med stora kramar. Förutom det är ett stort leende och en positiv ton väldigt uppskattat!

Hur har du utvecklats som säljare under din karriär?

Jag har gjort en otrolig resa hittills och är öppen för alla möjligheter att lära mig mer och bli ännu duktigare. Jag har blivit mer självsäker, självständig och jag ser nu möjligheter som jag aldrig tidigare trott var möjliga.

Hur bemöter du invändningar?

Vid varje invändning ser jag en möjlighet, en möjlighet att imponera med en oväntad lösning och bygga ett förtroende.

Om du hamnar i en säljsvacka, hur tar du dig upp igen då?

Jag pratar om det med mina fantastiska kollegor och försöker ännu hårdare vid nästa chans. Många stora kramar hjälper också, positiv ny energi!

Vad inspireras du mest av i din vardag?

Jag inspireras allra mest utav mina föräldrar som båda två är egenföretagare och fantastiska förebilder. Jag vill mest av allt överträffa deras förväntningar och få dem till att vara riktigt stolt över mig.

Vad är nästa steg, vad är dina målsättningar, vad gör du om 5 år?

Jag har faktiskt ingen aning om vad jag gör om 5 år. Nästa steg är att resa och jobba i Australien, sen får vi se vad jag får för mig!

Vad är dina vassaste tips för att bli en framgångsrik säljare?

Mitt absolut bästa tips är att tro på sig själv och visa att du kan, var inte heller rädd för utmaningar. Kunskap och säkerhet bildar förtroende och utan utmaningar utvecklas man inte. Var inte rädd, våga!

Vad gör dig glad i ditt jobb?

Nöjda kunder, fantastiska kollegor och att se ett företag med otrolig potential utvecklas.

Profilarkiv

Fler framgångsrika säljprofiler hittar du här