Våga vara stolt över det du gör!

Vi möter framgångsrika profiler inom säljvärlden!
Genom att inspireras av andra stärks och utvecklas vi i vårt eget arbete.
Varje vecka följer vi med en av Sveriges vassaste säljare, säljcoacher och andra
intressanta profiler inom säljbranschen, där vi får ta del av hans/hennes framgångssaga.
Vill du vara, eller tipsa oss om en person till Veckans Profil?
Maila en kort presentation och en bild till vp@salesnetwork.se

#Våga #geinteupp #stäng

Namn: Sofia Hallgren
Ålder: 26 år
Bor: Danderyd
Familj: Två vovvar
Intressen: Livets goda

Arbetsgivare: Metro
Yrkesroll: Teamleader
SalesWord: Våga vara stolt över det du gör!

Arbetat med: Förutom en sväng till England på 7 mån har jag jobbat med sälj sen jag gick ut gymnasiet, vilket blir 8 år. Under mina säljår har jag jobbat med många olika typer av produkter men i huvudsak marknadsföring och med telefonen som mitt vassaste redskap. Jag verkligen stormtrivs i mediebranschen.

Jobbar idag med: Jag är stolt teamleader för innesäljarna på Sveriges i särklass mest lästa tidning. I min vardag sköter jag allt som rör avdelningen, rekrytering, resultatansvar, coachning och så klart säljer jag!

Vad är de viktigaste ingredienserna i din vardag?

För mig är det viktigt med balans, att vara säljare är mentalt tufft och jag är trött i huvudet efter en lång dag på jobbet. Då är det viktigt att jag balanserar upp det med fysisk aktivitet.

Vilka är dina styrkor som säljare?

En av mina styrkor som säljare är att hitta nya spännande lösningar som är helt rätt för kunden, det finns en riktigt bra lösning för varje kund och det är mitt jobb att hitta den. Det är svårare för kunden att säga nej till något som löser alla deras problem, eller fyller alla deras behov.

Om du hamnar i en säljsvacka, hur tar du dig upp igen då?

När jag hamnar i en säljsvacka börjar jag med att konstatera att det är där jag är och ja, tyvärr är det enbart mitt fel. Sen glömmer jag bort alla krav och förväntningar och har roligt med mina kunder, för att jag vet att när jag mår bra och tycker mitt jobb är roligt kommer det in pengar.

Vilken tror du är den vanligaste nybörjarfällan som säljare?

Det vanligaste jag stöter på hos de säljare som kommer till oss är att man inte lyssnar på kunden, de flesta säljare är så ivriga att presentera allt som är så himla bra så dom helt tar över. En annan variant på samma misstag är att man som säljare är så fokuserad på vilken fråga man ska ställa härnäst eller vilket argument man ska använda så man inte heller lyssnar på kunden. Mitt tips är öppna frågor och är det svårt att i början veta vad man ska säga, skriv en liten lapp med stödord som du snabbt kan kolla på när det står still i huvudet 🙂

Vad motiverar dig i ditt jobb?

Jag har alltid motiverats av att vara bäst, sätta nya rekord och få credd. Pengar har alltid varit sekundärt.

Hur tar du hand om befintliga kunder?

För mig är det viktigt att mina befintliga kunder känner ett stort förtroende för mig som gör att de kontaktar mig när dem är i tidigt idéstadium så de involverar mig i processen, inte att de kommer när de bestämt vad de vill göra. För att öka deras förtroende för mig har jag lagom mycket kontakt och håller mig uppdaterad på vad som händer hos dom. Är det en marknadschef som vunnit ett pris skickar jag en grattis-hälsning, är det ett bolag som går med tillväxt ger jag dom credd för väl utfört jobb. Fokus ligger hela tiden på kundens affär.

Hur lång tid tog det innan du kände dig säker i din roll som säljare?

Jag tror jag kände mig relativt säker redan dag ett, däremot dyker det fortfarande upp nya utmaningar och situationer som jag inte har full kontroll på. Det är det som gör att jag utvecklas!

Vilka är dina vassaste tips för att bli en framgångsrik säljare?

Våga ta betalt och våga lägg höga förslag! Hur ofta händer det att en kund köper en större annons än den du erbjuder?

Vad gör dig glad i ditt jobb?

Jag älskar att varje dag få utveckla mina kunskaper och lära mig nya trix. Sen ska jag inte sticka under stolen med att gå hem från jobbet och veta att jag satt ett nytt rekord och tjänat 15 000 den dagen inte är så tråkigt det heller!

Profilarkiv

Fler framgångsrika säljprofiler hittar du här