Låt din personlighet blomma ut, ingen vill köpa av en robot

Vi möter framgångsrika profiler inom säljvärlden!
Genom att inspireras av andra stärks och utvecklas vi i vårt eget arbete.
Varje vecka följer vi med en av Sveriges vassaste säljare, säljcoacher och andra
intressanta profiler inom säljbranschen, där vi får ta del av hans/hennes framgångssaga.
Vill du vara Veckans Profil eller tipsa oss om en inspirerande profil?
Maila en kort presentation till vp@salesnetwork.se

#mindset #personligutveckling #ingagenvägar

Namn: Niklas Stoltz
Ålder: 25 år
Bor: Solna
Familj: Tre syskon & mamma/pappa
Intressen: Träning, personlig utveckling & alpin utförsåkning

Arbetsgivare: ITS Nordic
Yrkesroll: Affärsutvecklare
SalesWord: Låt din personlighet blomma ut, ingen vill köpa av en robot!

Arbetat med: Försäljningschef och AM inom IT/Telekom.

Dina arbetsuppgifter idag: Driver utvecklingen av ett IT bolag framåt i 200km/h

Vad är de viktigaste ingredienserna i din arbetsdag?

Jag skulle nog säga ”en bra frukost och en plan” lite förenklat.

Vilka är dina styrkor?

Jag ler och skrattar mycket. Optimismen är oöverträffad. Livet är helt enkelt underbart. Utöver detta är jag en skicklig kommunikatör och påverkar andra med min entusiasm och goda verbala förmåga. Många skulle nog beskriva mig som övertygande, inspirerande och väldigt optimistisk.

Hur har du utvecklats som säljare under din karriär? 

Oj oj oj vart ska jag börja någonstans… Jag har gått från att prata mig till affärer till att faktiskt lyssna, förstå och hjälpa till. Vi brukar säga att det var när jag slutade sälja som jag började sälja ordentligt.

Hur har du utvecklats under din karriär?

Eftersom jag blev chef väldigt ungt, blotta 22 år, så har min utveckling såklart varit helt enorm. Jag har gjort en personlig utvecklingsresa tillsammans med min karriärsutveckling samtidigt som jag rent ut sagt har växt upp. Jag har även tagit hjälp av en personlig coach som jag träffat varannan vecka för att nå mina mål.

Om du hamnar i en säljsvacka, hur tar du dig upp igen då?

Back-to-basic, om jag hamnar i en svacka så börjar jag arbeta väldigt strukturerat och jag tar absolut inga genvägar. Utöver detta så säkerställer jag kost, sömn och träning.

Hur lång tid tog det innan du kände dig säker i din roll som säljare?

Det tog ganska långt tid, jag har alltid trott på mig själv men i begynnelsen var jag en osäker 18-åring som landade mitt första säljjobb och fick hem en ringlista och en mobiltelefon till mitt pojkrum – sen var det bara att sätta igång och bygga upp självförtroende.

Vad är nästa steg, vad är dina målsättningar, vad gör du om 5 år?

Mitt nästa steg är att bli en superstjärna inom affärsutveckling och därmed bygga upp kunskap och erfarenhet så jag kan nå mitt mål att bli VD på ett framgångsrikt IT-bolag.

Vilka är dina vassaste tips för att bli framgångsrik?

Kliv upp tidigt, träna ofta, nätverka, sluta klaga, om du inte vill göra någonting – gör det inte, be om hjälp, sluta fundera, ta ansvar, le, skratta, chansa, lev livet och våga vara dig själv.

Vad gör dig glad i ditt jobb?

Framsteg! Jag blir glad över ett löst helpdesk ärende, en ny affär, när en kollega lyckats boka den där svåra personen hos en potentiell kund, när jag själv kommer vidare i något av projekten jag är involverade i eller helt enkelt när jag möts av ett leende av en kollega.

Profilarkiv

Fler framgångsrika säljprofiler hittar du här