Some people feel the rain, others just get wet

Vi möter framgångsrika profiler inom säljvärlden!
Genom att inspireras av andra stärks och utvecklas vi i vårt eget arbete.
Varje vecka följer vi med en av Sveriges vassaste säljare, säljcoacher och andra
intressanta profiler inom säljbranschen, där vi får ta del av hans/hennes framgångssaga.
Vill du vara Veckans Profil eller tipsa oss om en inspirerande profil?
Maila en kort presentation till vp@salesnetwork.se

#glädje #utveckling #uppleva

Namn: Jeanette Mattiasson
Ålder: 36 år
Bor: Halmstad
Familj: Sambo och två tonåringar
Intressen: Resa, inredning, film och fotografering

Arbetsgivare: Retlog AB
Yrkesroll: Avdelningschef
SalesWord: Some people feel the rain, others just get wet

Arbetat med: Undersköterska och koordinator

Jobbar idag med: Ansvarar för produktion och personal på Retlog Halmstad 4
Vad är de viktigaste ingredienserna i din arbetsdag?

Att vara lyhörd till mina medarbetares behov och önskemål. Att motivera och tillgodose mina medarbetare med rätt verktyg för att lyckas.

Vilka är dina styrkor som ledare?

Jag ser mina medarbetare och är inte rädd för att ge och ta emot feedback. Jag gillar att ha kul på mitt arbete och är bra på att engagera människor i frågor som ger resultat.

Hur har du utvecklats under din karriär?

Min ledarroll har gjort mig mer självsäker på många olika plan. Jag känner mig trygg i min roll och tar mer än gärna beslut. Jag har utvecklat en väl fungerande samtalsteknik och en förståelse för att människor har olika drivkrafter.

Vilka egenskaper värdesätter du högst hos dina medarbetare?

Ärlighet och engagemang. Är medarbetarna inte ärliga så är det svårt att bygga en hållbar relation och med engagemang kan vi tillsammans uppnå det mesta.

Vilka är de viktigaste egenskaperna vid en nyrekrytering?

Vi tittar mycket på gruppdynamik vid nyrekrytering. Självklart spelar de hårda värdena som prestation också en stor roll, men de mjuka värdena är de viktigaste. Vad tillför personen till gruppens dynamik?

Vad tror du är receptet för ett framgångsrikt team?

För ett framgångsrikt team tror jag det är viktigt att man har olika styrkor som kompletterar varandra. Att man lyssnar och har högt i tak. Jag tror också det är viktigt att man vågar vara oense, det är utvecklande att nå ett beslut även om alla inte är överens. Men framför allt tror jag starkt på att man måste ha kul tillsammans.

Vad är nästa steg, vad är dina målsättningar, vad gör du om 5 år?

Mitt mål är att arbeta mer med kommunikation och personalfrågor. Jag har även utvecklat ett intresse för de bakomliggande processerna, det vill säga mer arbetsrättsliga frågor. En kommunikations- eller HR avdelning hade passat mig utmärkt.

Vilka är dina vassaste tips för att bli framgångsrik? 

Våga. Man är inte bäst på allt från början men vågar man chansa och gå utanför sin comfortzone leder det oftast till ett tillfredsställande resultat och man växer som människa. Jag fortsätter även att slå ett slag för att ha kul! Att tycka det är roligt att gå till jobbet gör att chanserna för att lyckas ökar. Jag brukar dansa på jobbet. När vi har uppnått ett specifikt mål bjuder jag in medarbetare till en electric boogie. 100 % av alla som varit med hittills har lämnat kontoret med ett leende.

Vad gör dig glad i ditt jobb?

Jag blir glad av att känna frihet på jobbet och att se människor lyckas.

Profilarkiv

Fler framgångsrika säljprofiler hittar du här