Sätt alltid upp ett tydligt mål

Vi möter framgångsrika profiler inom säljvärlden!
Genom att inspireras av andra stärks och utvecklas vi i vårt eget arbete.
Varje vecka följer vi med en av Sveriges vassaste säljare, säljcoacher och andra
intressanta profiler inom säljbranschen, där vi får ta del av hans/hennes framgångssaga.
Vill du vara, eller tipsa oss om en person till Veckans Profil?
Maila en kort presentation och en bild till vp@salesnetwork.se

#envis #målinriktad #glad

Namn: Daniel Debruin
Ålder: 33 år
Bor: Göteborg
Familj: Min sambo Frida och dottern Alva
Intressen: Musik, mat, ps3

Arbetsgivare: Gosales
Yrkesroll: Account Manager
SalesWord: Sätt alltid upp ett tydligt mål

Arbetat med: Säljcoach, rekrytering, personlig assistent, säljare mot företag. säljansvarig

Jobbar idag med: Jag är med och driver ett säljbolag i Göteborg och arbetar där som säljkonsult. Mina arbetsuppgifter innebär att ha daglig kontakt med kunder och samtidigt utveckla vår försäljning!

Vad är dem viktigaste ingredienserna i din arbetsdag?

Den viktigaste ingrediensen är att ha en tydlig bild och vision av hur jag vill att min dag ska se ut, och därefter sätta upp milstolpar som gör att jag kan nå dessa mål. Även att ha extremt kul under tiden. En annan viktig del är givetvis dina kollegor som ska ge dig energi och utmana dig till att nå nya höjder vilket jag har på min nuvarande arbetsplats.
Vilka är dina styrkor som säljare?

Jag tycker att jag är en bra människokännare vilket gör att jag har lätt att lägga mig på en nivå som passar kund bäst ”allt från direktörer som gillar ostron till Nisse som gillar bilar och öl”. Jag tror inte att det finns någon speciell genväg till att bli en bra säljare. En av de viktigaste styrkor man enligt mig ska ha som bra säljare är att få kunden att tycka om dig.
Du är aldrig bättre eller viktigare  än vad kunden är! Sen är givetvis grunden i sälj att skapa ett behov som gör att kunden vill köpa ,vilket jag tycker att jag gör på ett bra sätt.
Hur har du utvecklats som säljare under din karriär?

Jag har fått förmånen att jobba med extremt duktiga säljare och ledare under 8 års tid så givetvis så har jag alltid lärt mig något nytt varje år. Jag har mest lärt mig mycket genom att lyssna och se hur andra bra säljare/ledare gör. Jag tycker att jag har blivit mer ödmjuk under åren som gått, och en sak som jag lärt mig är att man aldrig kommer bli en fullärd säljare. Något som jag tycker har utvecklats är mitt tålamod som man behöver en stor dos av i mitt yrke.
Hur bemöter du invändningar?

De beror på vilken invändning man får. Men ett är säkert, och det är att kunden alltid vill ha förståelse, och kan man förstå kundens invändning så kan man alltid hitta en lösning så båda parter blir nöjda.
Hur tar du hand om befintliga kunder?

Jag ser till att alltid vara tillgänglig och alltid vara lösningsorienterad.
Vad är de största faktorerna till den framgångssaga du skapat i din egen karriär?

De största faktorerna är att jag har ett extremt högt driv och tempo i allt det jag gör. Jag tror att det är viktigt att vara på en plats där man har möjlighet att klättra uppåt och utvecklas som säljare. Det har varit platser som jag jobbat på där dessa möjligheter inte finns, och då handlar det om att våga ta steget och se om det finns andra möjligheter. En annan nyckel till min framgång är även att göra det lilla extra varje dag.
Vad är nästa steg, vad är dina målsättningar, vad gör du om 5 år?

Vad jag gör om 5 år är väldigt svårt att svara på, jag försöker tänka 1 eller 2 år fram. Så det är väl att se till att vårat företag ska bli Sveriges bästa säljbolag, vilket jag tror är rimligt.
Vilka är dina vassaste tips för att bli en framgångsrik säljare?

Var ödmjuk, envis, ge aldrig upp, ta till dig alla säljtips du kan få, umgås med bra folk som ger dig energi. Sätt upp tydliga mål. Ha en vision med det du gör.
Vad gör dig glad i ditt jobb?

Mina kollegor, och när jag får in en riktigt stor affär.

Profilarkiv

Kim Wigforss
Anna Nibbelblad
Fidan Selmani
Edward Simberg
Daniel Debruin