Tar du hand om dig själv?

För att ge sig själv de bästa förutsättningarna att göra ett bra jobb gäller det att först börja med sig själv. Mår vi inte bra i oss själva blir det tuffare att göra ett bra jobb. Vad gör ni för er själva för att ni ska kunna prestera så bra som möjligt? 

De flesta lägger ungefär 40 timmar i veckan på sitt jobb i snitt. Vissa mer, vissa mindre. Det tar ju oftast lite tid att ta sig till jobbet och hem, om vi räknar en timme om dagen (30 minuter enkel väg) så blir det ca 45 timmar varje vecka, 180 timmar per månad. Vi har så mycket att göra i vårt dagliga liv att vi ibland glömmer bort att prioritera oss själva emellanåt.

Alla förtjänar att ta hand om sig själva och må bra! Gör er själva en stor tjänst genom att avsätta en stund varje dag/vecka/månad/år som är ER tid. Det kan handla om 10 minuters avkoppling varje dag, ett par träningspass i veckan innan/efter jobbet, en weekend tillsammans med vänner/partner eller en stor resa med hela familjen. Gör saker som ni vill göra och som ger er glädje och energi. Det är ju trots allt därför vi jobbar så hårt, för att vi även ska kunna passa på och njuta av livet på vår lediga tid!

Se till att ni rör på er dagligen, drick mycket vatten (ett tips är att ha en kanna vid ert skrivbord så har ni koll på hur mycket ni har druckit varje dag eller en vattenflaska i bilen), sköt er kost så att ni tillför kroppen alla de saker som den behöver för att fungera som den ska, sov minst 8 timmar/dygn. I runda drag så är det liknande förberedelser som en elitidrottare gör. Om de inte tar hand om alla dessa sakerna så kommer de inte att ha rätt förutsättningar att prestera på tävlingsbanan. Samma för säljare, ska vi göra ett bra arbete så behöver vi ta hand om oss själva för att ha den ständiga energin som krävs! Mår vi bra kommer vi också att göra en bättre insats på jobbet! 

Vilka är era bästa tips för att ta hand om er själva? Diskutera på vår Facebooksida/LinkedIn/Instagram!