Tar du hand om dig själv?

För att ge sig själv de bästa förutsättningarna att göra ett bra jobb gäller det att först börja med sig själv. Mår vi inte bra i oss själva blir det tuffare att göra ett bra jobb. Vad gör ni för er själva för att ni ska kunna prestera så bra som möjligt? 
Läs mer här

Var så mycket som möjligt av er själva

Alla människor är olika vilket är ett välkänt faktum som de flesta känner till. Vi är övertygade om att det är just så av många anledningar och att det finns fördelar med att vi är bra och dåliga på olika saker. Det som är viktigt är att komma till insikt om vad just dina styrkor och svagheter är.
Läs mer här

Att hålla en jämn nivå i sin försäljning

Att som säljare ha toppmånader där vi slår rekord efter rekord är helt underbart och detta är något som vi såklart strävar efter hela tiden! För att klara årsbudgeten och tänka långsiktigt krävs det mycket av oss säljare under årets alla 12 månader.
Läs mer här

Boosta er själva och era säljkollegor!

Har ni någonsin reflekterat över vad det är ni gör när det går som bäst för er i ert arbete? När ni klarar budget månad efter månad, magkänslan är otroligt bra och ni är inne i ett ”flow” där det känns som saker går er väg utan större ansträngning?
Läs mer här

Hur undviker vi säljsvackor?

Det finns många paralleller för säljare och idrottare när det kommer till mentala utmaningar. Toppidrottare är väl medvetna om att den mentala delen är otroligt viktig och arbetar frekvent med denna för att kunna prestera på elitnivå. Inom säljyrket finns det höga krav att vi ska prestera ständigt med ambitionen att nå minst budget varje månad och år. Hur gör vi då när det inte går riktigt som vi vill?
Läs mer här

Vilka är era målbilder?

Vad motiverar er att fortsätta jobba på, dag ut och dag in? Vecka in och vecka ut? År ut och år in? Det som är en stor fördel som säljare, vilket inte kan sägas ofta nog, är att vi arbetar i en av de få branscher där vi kan påverka vår lön! Det är en fantastisk möjlighet som inte alla har! Pengar är långt ifrån allt här i livet, det finns mycket som är viktigt som vi långt ifrån kan köpa för pengar.
Läs mer här

Säljstruktur – Säljarens bästa vän

Tiden går vansinnigt fort och månader och dagar swishar förbi oss fortare än kvickt! Som säljare gäller det att maximera den tiden vi har och verkligen göra allt för att vi ska arbeta så effektivt som möjligt. Det är många moment som ska hinnas med under en vecka, allt ifrån prospektering, mötesbokning, kundbesök, kundvård, administration, uppföljning, med mera.
Läs mer här

Framgångsfaktorer för toppsäljare

Vilka framgångsfaktorerna är för toppsäljare är säkerligen en fråga som de flesta som har höga ambitioner att lyckas som säljare ställer sig med jämna mellanrum. Vad är det som särskiljer dessa klart lysande stjärnor från ”medelmåttorna” och tar dem till toppen?
Läs mer här

Att hantera invändningar

Du har precis haft världens bästa möte och känner att du är nära på att ro en stor och viktigt affär i hamn! Du vet exakt vad kunden behöver och du gjorde en av de bästa presentationer av din produkt som är klockren för kunden och det enda du har kvar är att gå igenom pris och stänga affären.
Läs mer här

Kul på jobbet leder till framgång

Säljbranschen är en otroligt spännande bransch att jobba inom! Tänk vad många intressanta människor vi får träffa och prata med varje dag! Känslan i magen när vi har genomfört ett riktigt bra möte och skickar en offert eller när vi har klarat månadsbudgeten med tid tillgodo för överleverans på månaden är unik!
Läs mer här

Prospektering

Hur hittar du rätt kunder och hur fyller du på med detta för att få in ”nya pengar” för att klara månadens budget? Ett medel är självklart genom att använda dig av en smart process för din prospektering!
Läs mer här