Se rätt sida av myntet, det blir roligare då!

#glad #lugn #positiv

#glad

Johan Karlsson

Yrkesroll
Operativ säljledare. Ansvarar för att säljresultaten nås och att varje säljare har så bra förutsättningar som möjligt för att lyckas. Börjar i april på nystartat säljbolag med liknande men fler arbetsuppgifter.

Månadens Medarbetare

Motivering:
Johan har trots sin ringa ålder redan hunnit med att göra ett tydligt avtryck på vår innesäljavdelning. Johan har under 7 år arbetat som säljare och sedermera säljcoach där han under 2015 tillsammans med säljkåren utvecklade försäljningen mot vår befintliga kundstock med över 50%.

Han inspirerar på ett föredömligt sätt, involverar säljarna, är tydlig och rak utan att behöva vara klassiskt auktoritär och bidrar på bästa sätt att utveckla individen till att åstadkomma resultat de inte trott på själva.

Johan har under senaste månaden valt att gå vidare för att vara med i starten av ett nytt bolag och jag vill som tack för de åren han gett järnet hos mig ge honom chansen att få synas i rampljuset och sprida sin filosofi kring försäljning. Fler säljbolag hade haft nytta av en sådan som honom.

/Anders Welander

Hyllningar

Johan, grattis till utmärkelsen!

Hur motiverar du dina säljare att varje dag prestera och leverera till 100%?
Jag försöker hitta vad det är som motiverar individen och gruppen. Att ha en blandad kombination av långa och kortsiktiga mål. Målet är att varje person alltid ska gå till jobbet med en bra känsla i magen. Vardagen får inte bli slentrian och tråkig, att ha kul är avgörande!

Vilka är de största faktorerna till den fantastiska framgångssaga du skapat i din egen karriär?
Jag tror att det är viktigt att veta varför man går till just den arbetsplatsen man väljer att gå till varje morgon. Har man ett arbete som man trivs med och bra kollegor löser sig mycket automatiskt. Att kunna ha distans och inte ta jobbet alldeles för seriöst är nog också viktigt. Att anstränga sig hårt för att sedan misslyckas är inte hela världen, förhoppningsvis lär man sig något och blir lite bättre till nästa gång, men oftast lyckas man när man anstränger sig. För mig är det viktigt att reflektera och uppskatta det jag har på arbetet och privat.

#lugn

Johan Karlsson

Om mig
27 år, född och uppvuxen i Skövde men lever numer radhusliv i Partille med sambo och två barn. Gillar korpfotboll, FC Barcelona, IFK Göteborg, Zlatan och handboll.

#positiv

Johan Karlsson

Drömmar
Att alltid må så bra som möjligt och att han optimal balans mellan jobb och privatliv. Va en riktigt bra chef och samtidigt en ännu bättre pappa till mina barn.

Framtid

Vilka är dina bästa tips för att lyckas som säljare?
Ha flera tydliga mål med vad du vill åstadkomma. Våga sätt höga mål och arbeta hårt för att nå dem. Ta reda på hur du vill bli uppfattad av kunder och kollegor och sträva efter att alltid uppnå detta. Sträva alltid efter att må så bra som möjligt privat och på jobbet.

Månadens Medarbetare – Arkiv

Januari
Februari
Mars
April
Maj