Tack för en grym vår

sommar

Hej alla härliga läsare,

Semestern närmar sig med stormsteg och vi jobbar på för fullt med att få klart allt innan det är dags att ta lite ledigt.

I vecka som gått har vi kört sista Veckans Profil innan sommaruppehåll och vi vill säga stort tack till alla som varit med under våren. Det har varit otroligt inspirerande att få ta del av allas vardag och reportagen har fått en helt fantastisk respons. Vi kommer fortsätta delge framgångsrika säljprofiler under hösten men det kommer inte ske lika frekvent, men konceptet kommer helt klart att fortsätta.

Vill också tacka alla som varit med som Månadens Medarbetare. Det är otroligt smickrande att bli nominerad och få en bekräftelse på att det man gör är både bra och uppskattat. Även denna del kommer fortsätta i höst så vi ser fram emot att kunna lyfta fler härliga medarbetare i vår säljvardag.

Tidigt i våras meddelade jag att jag tagit in en partner i företaget, miss Business. Det har varit en väldigt rolig vår då vi jobbat tillsammans och utvecklat både nätverket och den kommande communityn. Men tyvärr tog livet en liten annan vändning för oss båda än planerat vilket innebär att vi inte kommer ha möjlighet att fortsätta som partners till hösten utan miss Business kommer lämna företaget efter sommaren. Jag vill önska henne stort lycka till med nya utmaningar och jag är oerhört tacksam för den tid hon varit min partner och förgyllt min vardag med inspiration och motivation!

Nätverket har fått en rejäl skjuts under våren, följare fortsätter att öka i samtliga medier och säljbanken och peppinläggen under veckorna har fått fin respons. Detta kommer att finnas kvar under hösten men jag kommer nu att lägga mer fokus på rekrytering och säljcoaching.

Vid sidan om nätverket har jag arbetat med att tillsätta säljare i olika roller under hela våren samtidigt som jag haft den stora glädjen att få arbeta med säljcoaching och säljutbildning i olika typer av företag. Min tanke var att fortsätta med detta i ett nystartat företag som heter SOLO Consulting men detta kommer nu att läggas tillbaka i verksamheten för Sales Network vilket innebär att SOLO Consulting inte kommer att startas som planerat.

Hemsidan för Sales Network kommer göras om med mer styrning mot rekrytering och säljcoaching nu under sommaren och jag ser verkligen fram emot en höst full av nya möjligheter!

Önskar er alla en helt underbar sommar och tack för allt stöd och positiv feedback ni ger i min vardag!!

Sofia <3

Följarna blir fler och fler

Businesswoman stepping up bar chart depicting growth

Hej alla underbara följare,

Responsen börjar bli kontinuerlig, Sales Network börjar bli ett namn. Vi får fler och fler följare för varje dag som går vilket är otroligt kul! Tips på duktiga säljare till Veckans Profil kommer in från hela landet, vi har fått nomineringar till Månadens Medarbetare samt att vi får mail och respons med både feedback och hyllningar över konceptet. Det är verkligen jätteroligt och vi ser att behovet för ett riktigt säljnätverk är stort!

Vi vill också passa på att lyfta våra profiler lite extra. Dessa får en fantastisk respons och antalet visningar och räckvidden för våra profiler är långt över förväntan! Vi är så glada att kunna lyfta alla duktiga människor som gör ett fantastiskt jobb och på så vis verkligen kunna inspirera och motivera våra säljvänner i sin vardag!

Säljbanken fortsätter att fyllas på och april kommer bestå av att skapa ännu mer content inom sälj. Man kan aldrig bli mätt på kunskap och i vår säljbank hoppas vi ni hittar inspiration och tips till nya tankesätt och vinklar för att bli ännu vassare i det ni gör.

Omslagsbilden blev utbytt för någon vecka sen. Efter noga övervägande och många val så kom vi fram till att nuvarande bild är den som passar bäst för vår verksamhet. Vi bygger ett nätverk och det är precis vad bilden visar!

Ha nu en helt underbar april!!

Sofia <3

En kort uppdatering sen sist

Säljbanken - Sales Network

Hej kära läsare,

Tanken var att uppdatera bloggen minst en gång i veckan men tyvärr har inte tiden räckt till. Det är mycket som händer hela tiden och dagarna bara rusar iväg. Vår ambition kommer from nu ligga på att hålla bloggen uppdaterad en gång i månaden för att ni på så sätt ska kunna följa de framsteg vi gör men i större utsträckning.

Under en vecka i mars körde vi en gilla-dela tävling på facebook. Priset var tre av världens mest lästa säljböcker vilka vanns av tre lyckligare säljare spridda i landet. Så roligt att få respons på en tävling samtidigt som vi ser att bra säljmaterialet är efterfrågat.
Nu har vi fullt fokus på nästa tävling som vi planerar hålla i april.

Succén med Veckans Profil fortsätter, vi har profiler klara fram till juli och fortsätter signa upp för hela året. Det är otroligt inspirerande och lärorikt att ta del av allas erfarenheter och kunskaper och det har blivit en otroligt fin PR för personerna själva.

Vi har smyglanserat en ny kategori på hemsidan som heter ”Säljbanken”. Här kommer vi kontinuerligt att lägga upp inslag av kunskap inom sälj. Vi vill samla grunderna i allt vad försäljning innebär, både när det gäller säljteknik, mindset, målsättning, planering mm. Tanken är att hålla inläggen korta så att det mer blir en överblick och en påminnelse än en djupgående kurs.
Denna del kommer vi lyfta mer from april.

Vi önskar er en skön fortsättning på mars!

Sofia <3

Sales Network bygger Community

Business People Jigsaw Puzzle Collaboration Team Concept

Vi vill skapa ett forum där säljare kan mötas i sin vardag. Att vara säljare kräver bl.a struktur, ett brinnande engagemang och en väldigt tydlig målsättning! Friheten tillsammans med ett stort ansvar är oftast en av anledningarna till att man trivs så bra i säljbranschen. Baksidorna däremot kan vara otroligt tuffa att hantera, den stora pressen, den ständiga jakten efter resultat och den mentala inställningen när vinden inte blåser i den riktning man önskar.

För att man ska orka behålla sitt fantastiska driv med samma glöd året runt så krävs det att man har en god självinsikt, ett bra perspektiv och ser till att fylla på med energi med jämna mellanrum. Det finns många säljare som har en väldigt ensam vardag – man kanske är den enda säljaren på orten, jobbar hemifrån eller är resande säljare. Sen är landet också fyllt av fantastiska säljkontor där man t.ex. arbetar i öppna landskap, men även här är jobbet på sitt sätt ensamt. Oavsett arbetsmiljö är prestationen alltid avgörande och vad resultatet blir när månaden är stängd – det är bara upp till dig. Alla behöver vi samma sak, inspireras och coachas i vår vardag!

Genom att bygga en communtiy vill vi skapa en plattform där säljet och säljare möts. Som ett komplement till säljcoachernas spalter med tips och råd på ”så här gör du för att bli en bättre säljare” skapar vi nu ett forum där vi kan coacha varandra.
”Hur gör du när du stöter på den här typen av kund? Hur bryter du isen med en ny kund? Hur ser du till att få en påskrift när det bara halas ut? Hur strukturerar du, tips?”
Genom att dela med oss bygger vi en ovärderlig kunskapsbank och växer själva som både säljare och medmänniskor.

Sales Network Communtiy släpps under våren 2016, vi är otroligt förväntansfulla 🙂

Sofia <3

Vilken vecka!

vector opened wide stage with red carpet and five spotlights

Februari har startat långt över förväntan!! Vi har jobbat med förberedelser inför alla inslag under en tid tillbaka och var minst sagt förväntansfulla inför den 1 februari. Men wow, vi kunde aldrig ana att responsen skulle bli så stor!

Följarantalet har ökat i samtliga sociala medier, och feedbacken från följare har minst sagt vart överväldigande. Vi vill verkligen säga stort, stort tack till alla er som tagit er tid och skrivit några rader till oss, det är så otroligt kul att få ett kvitto på att ni gillar det vi gör!

Jonas Samson var först ut som veckans profil och både Jonas och inslaget i sig har fått stor uppmärksamhet, vilket har gjort att vi nu har signat upp en mängd profiler för hela våren. Det kommer bli en härlig blandning av framgångssagor vilka jag hoppas kommer inspirera och motivera i den dagliga säljvardagen för alla våra följare!

Månadens medarbetare hade också premiär, och wow vilken succé det blev! Det är så många som är otroligt uppskattade för så mycket mer än sin insats mot budget på sina arbetsplatser, men dessa kan lätt glömmas bort i all hets efter resultat och nyckeltal.
Genom att låta kollegorna få nominera tror vi att man kan se hela personens insats. Att vara en bra och uppskattad medarbetare är minst lika viktigt som att bidra med goda säljresultat. Vi hoppas att ännu fler tar tillfället i akt att nominera grymma kollegor till denna utmärkelse framöver.

Veckan går nu mot sitt slut, jag och Miss Business är mer än nöjda efter första veckan i februari och tänker snart ta oss en välförtjänt helg, ladda med massa ny härlig energi för det är NU det roliga börjar 🙂

Önskar er alla en riktigt skön helg,
Sofia <3