Att hålla en jämn nivå i sin försäljning

Att som säljare ha toppmånader där vi slår rekord efter rekord är helt underbart och detta är något som vi såklart strävar efter hela tiden! För att klara årsbudgeten och tänka långsiktigt krävs det mycket av oss säljare under årets alla 12 månader. Vi behöver ha en hög lägstanivå då det annars lätt kan bli en känslomässig berg och dal-bana med resultat som varierar mycket från månad till månad. 

Tänk om vi istället för att missa budget ibland (vilket kan tära på vilken säljare som helst) och överleverera ibland – att vi når upp till månadsbudget och låter denna nivån blir vår lägstanivå och att allt över denna bara är bonus. Det blir ju även betydligt roligare att jobba när vi känner att vi har kontroll över vår försäljning och kan gå till jobbet med en så bra känsla i magen som möjligt så ofta det bara går. 

När ni har klarat er månadsbudget och gett er en STOR klapp på axeln och belönat er med något riktigt härligt – fundera ut vad ni kan göra då för att maximera era chanser att klara nästa månads budget utan att försaka en fin överleverans på nuvarande månad. Kan ni göra detta och förbereda nästa månads försäljning så är vi övertygade om att det kommer kännas lättare att träda in i nästa månad med bättre förutsättningar som ni själva har skapat.

Om ni till exempel har fått in en mindre affär, fundera ut hur kunden och ni kan tjäna på att utöka affären månadsvis. Kan ni ge kunden en bättre deal genom att förlänga deras medverkan på något sätt så det blir en win-win för er båda? Lyckas ni med att få in vanan att tänka och agera för kommande månader så är vi övertygade om att ni kommer att uppleva att ni har mer kontroll över er försäljning samt att ni öknar era chanser betydligt att hålla en jämnare nivå under årets gång!

Nu vill vi veta era bästa knep för att lyckas långsiktigt med sin försäljning! Skriv på våra sidor på Facebook, LinkedIn eller Instagram. Vi tror på er, kör hårt!